Deepfake Nedir? Yapay Zekanın Karanlık Yüzü

Deepfake ve dolayısıyla yapay zeka kullanımı hakkında her geçen gün yeni bir soru işareti ortaya çıkıyor. Günümüz dünyasında siber suçlular farklı teknolojiler kullanılarak ülkeler ve şirketlerde kriz yaratabiliyor. Deepfake teknolojisinden faydalanarak çok büyük vurgunlar yapan siber suçlular, güvenlik yazılımlarının yetersizliğinden faydalanıyor. 
Siber suçluların Deepfake adını verdiği teknoloji kullanılarak sahte ses ve video dokümanlarını kullanan kişiler büyük şirketlerin ve ülkelerin yapacakları operasyonları tehlikeye sokuyor. 

Deepfake kullanılarak kişiler sadece finansal kayba değil itibar kaybına da uğratılabiliyor. Sosyal medya hesapları, e-posta bilgileri ele geçirilebiliyor, bilgileri ele geçirilen kişi adına paylaşımlar yapılabiliyor ve bu sayede de istedikleri kişinin itibarına istedikleri şekilde zarar verilebiliyor. 


Deepfake İlk Ne Zaman Ortaya Çıktı? 


Bir insanın yüzünü kolaylıkla başkasının vücuduna yerleştirmeyi ve ses kayıtlarını değiştirmeyi sağlayan Deepfake teknolojisi, şirketleri ve ülkeleri zora sokuyor. Reddit kullanıcıları tarafından 2017’de yayınlanan bu yazılım, insanların yaptığı görsel tasarımları bir yapay zekanın yapabilmesini sağlıyor. İlk ortaya çıkışı insanları dolandırma amaçlı olmayan bu teknoloji, kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde finans piyasalarında, siyasette ve yönetim birimlerinde ciddi tehlikeler yaratabiliyor.

[Kaynak: tekno10]
 İstanbul Maltepe Altayçeşme Mahallesinde yasadışı yollarla girilen evde fuhuş yapanlar, çocukların kullanıldığı sapkın pedofil çekimler yapanlar ve bunu yapanları koruyanlar yargıya taşınacaktır. Elde edilen görüntülerde yapılan dijital manipulasyonla YARGI KARARLARINI ETKİLEMEK İÇİN KURULAN ORGANİZE SUÇ ÇETESİNDE ROL ALANLAR İFŞA EDİLECEKTİR.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"