Sanal telkin ağlarıyla çocukların zihinlerini iğdiş edenler KİM?

Adnan Oktar benzeri sapkın tarikat türü yapılanmalar, aileleri dize getirmek için çocukların ve gençlerin kanına giriyorlar. Bu ailelerin çocuklarını devşirerek kendi imparatorluklarını kuruyorlar. 

Günümüzde gençlere ve çocuklara kancayı takan suç yapılanmalarının ürettiği Mavi Balina türü tuzakların ardında da uzun vadeli çıkar odaklı hesaplar var. Psikolog ve uzman teknik ekiplerle çalışıyorlar. İşin içinde toplumu ayakta tutan ortak değerlerin altının oyularak, orta ve uzun vadede toplumun içten içe çökertilmesi hedefi var. Bunu yapanların projeleri öyle Türk milletinin alışkın olduğu kısa vadeli planlardan ibaret değil. Bir jenerasyonu avucunun içine alan ve değersizleştiren yapılardan bahsediyoruz. Devletteki güç dalaşı ve bu güç dalaşında ortaya çıkan boşlukları kullananlar, zihinlerini ele geçirdikleri çocukları kendilerine ve yaşadıkları topluma yabancılaştırıp düşmanlık hisleriyle dolduruyorlar. 

Bu yapılar, gençlerin ergenlik öfkelerini ve arzularını gayet iyi biliyorlar. Yoğun duygusal manipülasyona maruz bırakılan gençlerden sanal hipnoz ağına çekebildiklerini "ödül/ceza/tehdit/şantaj/suça ortak etme" döngüsüne dahil ediyorlar. Sistematik biçimde negatif telkinlere maruz bırakarak bu çocukların iradelerini kırıyorlar ve onları kendi çıkarları doğrultusunda organize işlerde kullanıyorlar. 

Mavi Balina ve türevi oyunlar bu tür yasa ve ahlak dışı yapılar için bir tür seleksiyon işlevi görüyor. Buradan kullanabilecekleri çocuk ve gençleri seçiyorlar. Farklı etnik kimlik, inanç ya da siyasi çevrelerin ezberlenmiş kin ve nefret duygularını körüklüyorlar, saldırılar için duygusal meşruiyet zemini oluşturuyorlar. Bunu sadece iradelerini kırarak sanal hipnoza çektikleri gençlerde yapmıyorlar. Irkçı Emniyet personelini ya da Adliye kalemlerinden bir memuru hedefe konulan kişinin aleyhinde harekete geçirilebiliyor. Ve bütün bunlar çocukların ve gençlerin kullanıldığı dijital manipülasyon çetelerinin ürünü manipulatif bilgi ve belgelere dayandırılarak gerçekleşiyor. Bunun için interneti, sosyal medya ağlarını ve yapay zeka teknolojisini kullanılıyor. Fısıltı gazetesi gibi çalışan iftira ve dedikodu çarkını, networkleri üzerinden manipulatif bilgi ve belgelerle destekliyorlar (the six degrees of seperation theory). İşin ticari boyutu da var. Arz-taleple çalışan bir suç mahali teşkil ediyorlar. Basit bir rahatsızlıktan hastaneye girip cenazesi çıkanlar var.

Mavi Balina ve benzeri oyunlarda çocuklara görev veren kişiler tek tek bulunup cezalandırılmadan bu mesele çözülemez.

Suç ağında etkin rol alan Emniyetten ve Yargıdan insanlar var. Bunlar araştırıldığında nasıl bir teşkilatlanmayla devlete ve topluma çöktüklerini anlayacaksınız.

Alis mücadeleci bir karakter. Alis'i kolayca susturabileceğini düşünenler bunu başaramadıklarını anladıklarında belli bir noktadan sonra ellerindeki bütün saldırı mekanizmalarını Alis aleyhinde devreye koyuyorlar. Devletin en önemli kurumlarına kadar uzanan kollarıyla Alis'i yargı ve toplum nezdinde kriminalize ederek onu itibarsızlaştırmak ve maddi manevi yılgınlığa düşürmek için bütün kozlarını kullanıyorlar. Kurdukları networkler üzerinden Aile Mahkemesinin kararını etkileyecek güç mekanizmalarına sahip oldukları resmi kayıtlardan da görülüyor.

2019/31360 Savcılık Soruşturmasının üstünü kapatmaya çalışanlar kimdir?

Aile Mahkemelerini bile manipule edecek teşkilatlanmaya sahipler

Suç ağlarında ödüllendirme ve suça ortak etme döngüsüyle büyüyüp genişleyen bir yapı arz ediyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"