Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçları

Mağdur suçlamaya kalkışan, yalan ve iftiralarda ısrar eden kişi ve adreslerin mahalle aralarında gezinen çocuk istismarcısı uyuşturucu, pornografi/fuhuş çeteleriyle, ulus-aşırı siber suç yapılanmalarıyla ve bunlardan nemalanan cemaat/hemşerilik çıkar ağlarıyla bağlantıları soruşturulmalıdır.

via alismetamorphosis.blogspot

Birine haksızlık yaptığında bunun sorumluluğunu alan kişi medeniyetin anahtarını elinde taşıyan kişidir. 

Yalana ve çıkar ilişkilerine batmış enformasyon ağları üzerinden suç işleyenler umarım gereken cezaları alırlar. Aksi halde bu çürümüş bataklıktan maddi manevi nemalanan bozuk insanlar karşısında ne kendimizi ne de çocuklarımızı koruyabiliriz.

Yıllardır ortalıkta dönen olayların arka planını bilmelerine rağmen üç maymunu oynayanlar var. Bunlar ya sizin küçük düşürülmenizden marazi bir haz duyan psikolojisi bozuk insanlar ya da susarak sizin mahvınız pahasına birilerini koruyan omurgasızlar. Onlar da anca meselenin ucu kendilerine dokununca konuşurlar.

SUÇLUYU KAYIRMA, DELİLLERİ BOZMA, YOK ETME, GİZLEME SUÇLARI

Sadece nitelikli iftiranın delil ve eserlerini üretmekle kalmıyorlar, sistematik hale getirdikleri organize suçlarda suçun delillerini gizleme, çarpıtma ya da yok etme suçlarına da imza atıyorlar. Bunların kurumlardaki ve toplum tabanındaki yapılanması karşısında hasbel kader hayattayımBeni hikayesi önceden hazırlanmış şaibeli bir ölümle ortadan kaldıramadıkları için çok pişmanlar.

[Bknz "Devletin en kilit kurumlarındaki Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları"]. 

Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçuna ilişkin 5237 sayılı TCK’nın 281. maddesi: “Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. "

Suçu Bildirmeme Suçları [TCK 278/279/280]

* İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

* Kamu adına soruşturma ve kovuşturmayı gerektiren bir suçun işlendiğini göreviyle bağlantılı olarak öğrenip de yetkili makamlara bildirimde bulunmayı ihmal eden veya bu hususta gecikme gösteren kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

* Gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştiren veya bozan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Suçluyu kayırma

Madde-283

(*) Suç işleyen bir kişiye araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlayan kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"