Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik linç kampanyası ifade özgürlüğüne saldırıdır

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'ndan Sezgin Tanrıkulu'na destek

94 sivil toplum, meslek ve iş örgütünden oluşan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik hedef göstermeye karşı açıklama yayımladı. "Linç kültürüne çanak tutmaya son verin" başlığıyla yapılan açıklamada Tanrıkulu'nun eleştiri sınırlarını aşan, hedef gösterici saldırılarılara maruz kaldığı belirtilerek, ağır insan hakları ihlallerine dikkat çeken hukukçu ve insan hakları savunucusu bir milletvekiline gösterilen tahammülsüzlüğün kaygı verici olduğu ifade edildi. CHP'nin linç kampanyasına çanak tutmasının manidar olduğu ifade edilen açıklamada, "İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıların karşısında olduğumuzu, sağlıklı bir geleceğin inşası için geçmişle yüzleşmenin/helalleşmenin önemini hatırlatıyor, yetkilileri de bu linç kampanyasına karşı gerekli önlemeleri almaya davet ediyoruz." denildi.

"TAHAMMÜLSÜZLÜK KAYGI VERİCİ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR"

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformunun açıklamasının tamamı şöyle:

"Diyarbakır Milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle, sosyal medya platformları ve basın yayın organlarında eleştiri sınırlarını aşan, hedef gösterici saldırılarılara maruz kalmıştır. Sosyal medyada başlayan linç kampanyasına, yargı da geçmişte benzer durumlarda olduğu gibi soruşturma tehditiyle dahil olmuştur.

1990’lı yıllarda bölge genelinde kamu görevlilerinin, başta yaşam hakkı olmak üzere ağır insan hakları ihlallerine konu suçlar işlendikleri, yargı kararlarına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu raporlarına defalarca konu olmuştur. Bu duruma, hukukçu ve insan hakları savunucusu kimliğiyle dikkat çeken bir milletvekiline, siyasi aktörler de dahil olmak üzere gösterilen tahammülsüzlük kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.

CHP liderinin seçim dönemlerinde bölge illerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde toplumsal sorunların çözümü açısından sıklıkla gündemleştirdiği olgu 'helalleşme' olmuştur. Bugünlerde yaşanan linç kampanyasına samimiyetle karşı durması beklenenlerin, aksine çanak tutmaları oldukça manidardır. Toplumsal sorunların çözümüne dair 'helalleşme' söylemindeki samimiyetin, tam da böylesi durumlarda açığa çıktığına bir kez daha tanıklık etmiş bulunuyoruz.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak; ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırıların karşısında olduğumuzu, sağlıklı bir geleceğin inşası için geçmişle yüzleşmenin/helalleşmenin önemini hatırlatıyor, yetkilileri de bu linç kampanyasına karşı gerekli önlemeleri almaya davet ediyoruz."




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"