Kurumlar suç yatağına dönüşmüşse devlet iradesinden bahsedemeyiz

 

via alismetamorphosis.blogspot

Fevri bir halkız. Sogulamadan öfkeyle harkeket ediyoruz. Siber çeteler ve yerellerdeki işbirlikçileri tam da bu zafiyetleri kullanarak kendilerine kirli bir piyasa inşa ettiler. Paralel yapılanmanın bakiyesi çıkar grupları, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıkları hezimete rağmen saldırılarını kurumlardaki renklendirme usulüyle sürdürüyorlar.

Telefon rehberlerini, arkadaş listelerini ele geçiren, akrabalık ilişkileri, mezun olunan okullar ve çalışılan işyerleri üzerinden kişilerin bağlantısallık şablonunu çıkaran, yasa dışı dijital takiplerden elde ettikleri bağlantısal verileri yapay zeka programlarının desteğiyle nitelikli dolandırıcılık, tezgah ve kumpaslarda kullanan organize çetelerin geçmişi 2000'li yıllara uzanıyor. 

Başlarda sms, telefon ve e-posta uygulamaları üzerinden ilkel trolleme yöntemleriyle yapılan sahtekarlıklar, dijital teknolojideki baş döndürücü ilerlemeyle birlikte ikna kabiliyeti güçlü, derinliği ve çapı muazzam boyutlara ulaşan sistematik ve organize bir saldırı yöntemine dönüştü. 

Umuyorum bu meseleyi nesnel boyutlarıyla ve objektif kriterlerle değerlendirebilecek liyakat sahibi şerefli insanlarlar bulunur. Ben bu kepaze düzeneklerle, bu düzeneklere bilerek ya da bilmeyerek hizmet eden hadsizlerle, çıkar ağlarına çalışan liyakatsiz kadroların saldırılaıyla tek başıma mücadele etmekten yoruldum. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"