Film yapımcılarını aratmayan işbirlikçi çetelerle saldırıyorlar
Yakın gelecekte iş insanlarına kolaylık sağlamayı amaçlayan AVATARLARIN devreye gireceğinden bahsediliyor. Bu avatarlara kişinin zihin haritası, olayları algılama ve tepki verme biçimi, ses ve mimikleri, konuşma tarzı, eğer görüntülü konuşmaysa üç boyutlu görüntüsü yüklenecek. Böylelikle aynı anda birden fazla görüşme yapabilecek.
Bu teknolojiye zemin oluşturan sanal gerçeklik (vr), yapay zeka (ai) programlarının, deepfake, GPT-3 gibi yazılımların pilot uygulamaları muhtemelen internet kullanıcıları üzerinde deneniyor. Ülkemizdeki siber güvenlik açıklarını kullanan belli güç odaklarının, ikna kabiliyeti tartışma götürmeyen bu teknolojiyi kumpas ve tezgahlarda kullandıklarını, bana ve aileme yönelik yıllara uzanan sistematik manipulasyonlardan biliyorum.
Siber mafyanın casus yazılımları amacının dışında kullandığını tahmin etmek için zeki olmaya gerek yok.
WHATSAPP uygulaması uzun bir zamandır telefon hatlarının ve sms'lerin yerine geçtiğinden, bu mecradaki kişisel verilerin ULUS-AŞIRI güç odaklarının veri bankalarına oluk oluk aktığını tahmin etmemiz gerekiyor. TÜRK TELEKOM'un 2007'de özelleştirilerek Hariri'lere satılması da buna benzer bir güvenlik açığına zaten zemin hazırlamıştı. Özellikle 2012'den sonra internetli telefonların tabana yayılmasıyla birlikte illegal veri akışının sosyal ağları üzerinden sağlanması daha kolay hale geldi.
Akıllı telefona yasa dışı yollarla erişim sağladıklarını ilk fark ettiğim yıllarda iki seçeneğim vardı: Ya akıllı telefon yerine eski telefona geçmek ya da elde edecekleri verilerle kurdukları tezgahları kayıt altına almak. Ben ikincisini seçtim. Ancak kötülüklerinin sınırını tahlil etmekte yetersiz kaldığımı ifade etmeliyim.
Paramiliter siber çetelerin itibarsızlaştırma saldırılarında, çocukların da kullanıldığı yerellerdeki işbirlikçi çetelerle ve kurumlardaki çıkar ağlarıyla çalışıldı. Film yapımcısı tekniğiyle hikayeler üreten profesyonel kurgu ekipleri 2015 Kasım'ında teyakkuza geçti. Konut dokunulmazlığı ihlallerinde deepfake'lere zemin oluşturan uygunsuz içeriklerin üretildiği, cana ve mala kast eden organize suçların işlendiği somut kanıtlarıyla ortaya çıktı.
Zaman içerisinde whatsapp/facebook/instagram vb sosyal medya hesaplarına cihaza fiziki ulaşıma gerek kalmadan sızan ve kişiyi sürekli olarak zan altında bırakan casus yazılımların varlığı tartışma konusu olmaktan çıktı. Ülkelere terörle mücadele amacıyla satılan casus yazılımların paralel yapılanmaya çalışan paramiliter çeteler tarafından maddi manevi çıkar sağlamak amacıyla kullanıldığını biliyoruz. https://paresantikatoptrismos.blogspot.com/.../pegasus...