Adaletin aranacağı en son yer mahkemeler ve savcılıklar olacak bu gidişle
via alismetamorphosis@blogspot
Telefon ve internet hatlarından elde edilen bilgilerle kurulan kumpasların geçmişi 2000'li yılların sonlarına denk gelir. Sosyal medya devi Facebook'un toplum tabanına yayılmaya başladığı o yıllarda siber güvenliğin esamesi yoktu. Yasa dışı devasa bir veri akışı yapay zeka programlarına yüklenerek kullanılıyordu. Sosyal ilişki ağlarının şemalarıyla kurulan tezgah ve kumpaslarda kendi cemaatlerine yakın kişileri besleyen paralel bir sistem inşa edildi. Ses ve yüz algoritması dahil ele geçirilen kişisel bilgilerle, hesaplara kolayca sızılan casus yazılımlarla her tür sahtekarlığın önü açıldı.
Gaspçı zihniyetin saldırıları kurumlardaki "renklendirme" usulüyle farklı cemaat/siyaset görüntüsü altında bugün hâlâ sürmektedir. Eski iktidar ortağı fetö'nün psiko-siber yöntemleri paramiliter çeteler tarafından bizlere karşı halen kullanılmaktadır. Bknz- Kurumsal destekli itibarsızlaştırma düzenekleri
Nitelikli iftira düzeneklerinde ve kumpaslarda Polisin Sanal Devriye Yetkisini kullandılar.
Paramiliter siber çeteler, kadrolu troller ve onların kurumlardaki uzantıları yıllardır beni zan altında bırakan, can ve mal güvenliğimi tehlikeye atan, onur ve haysiyetimi hedefe koyan saldırı düzeneklerine imza atıyorlar:
* Yaşam alanlarımı gasp etmek için sürekli olarak beni zan altında bırakan manipulatif bilgi ve belge üretiyorlar.
* Etnik ve inanç kimliğime yönelik nefret söylemleri yayarak geçmişten gelen yıkıcı ön yargıları harekete geçirerek nefret suçlarına davetiye çıkarıyorlar.
* Mahkemeleri arkadan dolanarak davaları manipule ediyorlar.
* Kişisel bilgilerimi kullanarak evli adamlara yazıyorlar, eşlerini bana düşman ediyorlar.
* Çocuklara uygunsuz içerikler gönderiyorlar, aileleri bana düşman ediyorlar.
Umuyorum Yargıda bir an evvel robot yargıç dönemine geçilir ve süreçlere bütüncül bakabilme kapasitesine sahip araçlarla ve objektif kriterlerle yargılanmanın önü açılır.