Çocukların %96’sı karşılaştığı zorbalığı anne babasına ya da öğretmenine anlatmıyor

Organize çetelerin "ödül/suça ortak etme/tehdit/şantaj" ağına yedisinden yetmişine hemen herkes düşebilir. Ancak çocuklar söz konusu olduğunda tehlikenin boyutu daha fazladır. Çünkü çağa uyarlanan psiko-siber araçlarla sadece düşünceleri değil duyguları da manipule ediliyor. Körpe zihinleri iğdiş edilen bu çocuklar üstesinden gelemeyecekleri bir sürecin içine çekiliyor.

via alismetamorphosis.blogspot

Çocukların %96’sı karşılaştığı zorbalığı anne babasına ya da öğretmenine anlatmıyor

Emniyet/İstihbarata sızan çeteler polisin "Sanal Devriye Yetkisi"ni kumpaslarda kullandılar

Çocukları meydan okuma liste görevleriyle internet tuzaklarına çeken Mavi Balina gibi oyun görünümlü psiko-siber tuzakları herkes az çok öğrendi. Ancak hiç kimse çocukların iradelerini ele geçiren bu saldırıların asıl amacını doğru düzgün sorgulamadı. Ben yıllardır hayatın mecburiyetlerinden bunları araştırmak durumunda kaldım, kalıyorum.  Üstelik Emniyet ve Yargıdaki paralel yapılanmaların önüme diktiği tüm engellere rağmen! 

Çocukları organize suçlara dahil ediyorlar

Siber zorbalar Discord ve benzeri sosyal ağlar üzerinden devreye giriyorlar. Ergenlik zaafları üzerinden "ödül/suça ortak olma/tehdit/şantaj" tuzağına düşen çocuklar geri dönüşü neredeyse imkansız bir suç yapılanmasının içerisine çekiliyorlar. Yaşadıkları zorbalığı anne babalarına ya da öğretmenlerine anlatmıyorlar.  

Gençlerin yeni "normlarını" nihai amaçlarına dahi vakıf olamadığımız karanlık odaklar dizayn ediyor

Çocuklar korumasız/denetimsiz internet ortamlarında, pedagojik hiçbir önlemin olmadığı sosyal ağlarda sistematik olarak her tür istismara maruz kalıyorlar. Daha ileri aşamalarda "meydan okuma görevleri" veren süpervizörler tarafından dijital ve fiziki takibe alınarak yönlendiriliyorlar. Polis, taksi şoförü, yaşadığı çevreden herhangi biri olarak karşılarına çıkabilen istismarcı çete üyeleriyle baş edemeyeceklerini anlıyorlar ve talimatlara boyun eğiyorlar. Çocukların %96’sı karşılaştığı zorbalığı anne babasına ya da öğretmenine anlatmıyor İleriki zamanlarda "Ödül" sistemiyle ve artık kendi rızalarıyla yaşlarına uygun olmayan eylemlere dahil oluyorlar. 

İradeleri kırılan gençler suç teşkil eden eylemlere yönlendiriliyor

Konum tespitleri ve bağlantısal verilerle hareket eden siber çeteler, kumanda ettikleri çocuk ve gençleri konut dokunulmazlığı ihlallerinde, internet bağlantısına, cihazlara veya hesaplara fiziki erişimde kullanıyorlar. Hedefteki kişileri zan altında bırakmaya programlı uygunsuz içerik üretiminde de bilfiil kullanıldıklarının kanıtları twitter eskort sitelerinden çıkıyor. 

Aynı çeteler davalarımın görüldüğü Mahkemeleri, Emniyet ve Savcılık soruşturmalarını resmi kayıtlara geçirmemeye özen gösterdikleri nitelikli iftiralarla ve yalancı şahitlerle manipule ediyorlar

Kendi çıkarlarına dokunan kişilere - yıllardır bana yaptıkları gibi - sistematik itibar suikastleri düzenliyorlar. Öncesi de olmakla birlikte 2014'te startı verilen karalama kampanyasının ve paralelindeki dava ve soruşturma bombardımanlarının arka planında kurumlara uzanan organize suç yapılanmaları var. Dava soruşturmalarını kendi çıkar ağlarına çalışan adreslere yönlendirdiler. Suç ortaklıkları nedeniyle kurumlardaki güç odakları tarafından korunuyorlar. 

Çağın yeni normlarını ulusaşırı siber çetelerle yereldeki işbirlikçileri mi belirliyor?

Her tür dijital hilenin üzerimizde denendiği bir süreçten geçiyoruz.

İnternet Çetelerinin Kumanda Ettiği Bir Nesli Korumak: Bknz.

Aşağıda sıraladığım caps'lerde bir sosyal medya hesabının sakıncalı tuzak oyunlarda süpervizölük yaptığı görülüyor. Bu ve benzeri tuzak oyunların etkisine giren çocuklarla uygun iletişim kanalları kuran ebeveynler neler olup bittiğini ilgili devlet kurumlarına bildirmelidirler. 













  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"