Konya Meram'da aynı aileden yedi Kürt vatandaş ırkçı faşizmin kurbanı oldu...


"Dedeoğulları ailesine yönelik 12 Mayıs’taki saldırı, ardından Hâkim Dal’ın katledilmesi ve son olarak Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin katledilmesi sadece Konya’da değil, tüm Kürt halkında derin bir üzüntü ve öfke yaratmış durumda." Avukat Abdurrahman Karabulut  

* * *

ÖZEL RÖPORTAJ | Konya'da yedi mensubu öldürülen Dedeoğlu ailesinin akrabası İsmet İnik anlattı:


'Gidelim bu mahalleden' dedik, 'yetmiş yaşında adamım bana kimse karışmaz' dedi. Sayın Soylu'nun konuşmalarını dinledim. Ama biz olayı çok iyi biliyoruz.

* * *
Katliam göz göre göre gelmiş... İlk saldırıda kalabalık bir grup, ""Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız" sloganlarıyla aileyi darp ediyor. Gerçekleşen ikinci olayda, aynı aileden darp edilen yedi kişiyi katlediyorlar, evlerini ateşe veriyorlar. 

"Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramış, 7 kişi tutuklanmıştı. Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı" Av. Abdullah Karabulut

Siyasilerin kullandıkları nefret söylemleri ve ayrıştırıcı dilin toplumdaki tezahürleridir bunlar. Linçlere varan nefret saldırılarına karşı Yargıdaki cezasızlık politikalarıyla yeni katliamlara davetiye çıkaranlar da aynı siyasi zihniyetin kurumlardaki yansımalarıdır. Milyonlarca HDP seçmenini kürsülerden "terörist" olarak yaftalayanların, Yargıda bu zihniyete hizmet edenlerin ülkeye ve ülke insanına sağlayacağı hiçbir katkı yoktur, olamaz.

Konya’da Kürt aileye ırkçı saldırı: Sizi burada yaşatmayacağız

11 Temmuz Pazar 2021   Saat: 22:26

Konya’da yaşayan bir Kürt aile, "Biz ülkücüyüz sizi burada yaşatmayacağız" diyen 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğradı. Saldırıda 7 kişi ağır yaralandı, aile "Canımızdan endişe duyuyoruz" dedi.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"