Çocuklar organize suçlarda kullanılıyor, ailelerin suskunluğu çetelerin elini güçlendiriyor...

via alismetamorphosis.blogspot

DÜŞMAN GÖRDÜKLERİ KESİMLERİN KADINLARINA VE ÇOCUKLARINA GANİMET GÖZÜYLE BAKIYORLAR

2013-2014 yıllarında faaliyetlerini arttıran siber çeteler ve yerellerdeki işbirlikçileri internet dünyasına doğan bir jenerasyonu avuçlarının içine aldılar. Organize suçların hem mağduru hem faili haline getirdikleri çocukları konut dokunulmazlığı ihlallerinde, uygunsuz içerik üretiminde, yalancı şahitliklerde "cezasızlık zırhı" olarak kullanıyorlar. İtibarsızlaştırmanın EN KESTİRME YOLU OLARAK bel altı yöntemlere başvuruyorlar. Anlık çoklu konum tespitleriyle sizi sosyal hayatta hedef haline getiriyorlar. 

Birbirinden çok farklı sosyal, siyasal, etnik ve inanç çevrelerine sızıyorlar

Radikal solcuların, dinci muhafazakar kesimlerin, ülkücü camianın, Kürt milliyetçilerinin aynı kumanda masalarından çıkan manipulatif bilgi ve belgelerle eş zamanlı olarak hareket ettiğine defalarca tanık oldum. Taban tabana zıt çevrelerde birbirinin neredeyse aynı lakayt tavırlarla, önü arkası olmayan cümlelerle ve uygunsuz geri bildirimlerle karşılaşmak beni olayların arka planını araştırmaya iten temel faktör oldu. 

Mahkeme kararlarına müdahale ediyorlar

Emniyet soruşturmalarının ve yargılamaların objektif kriterlerle, hukuka uygun biçimde yapılması gerekiyor. Oysa bahse konu nitelikli iftira düzeneklerinde mahkemeleri arkadan dolanarak iş yapıyorlar. 2006 yılından bu yana ikamet ettiğim yerde cemaat/hemşerilik çıkar ağlarına çalışan kişi ve adresleri kullanarak davalarımın soruşturmalarını manipule ediyorlar.

Ailelerin suskunluğu, hukuken organize suçlara ortak oldukları anlamına gelir

2018'de apar topar taşınan alt kat komşum Nükhet Hanım'ın oğlu Baran ve siteden Baran'ın akranları (Platin Bloktan Volkan vb)... Gözümün önünde büyüyen çocuklar bunlar. Şimdilerde yirmili yaşlardadırlar.  Binadan birkaç yıl önce  taşındıklarını öğrendiğim Trabzonlu Hülya'nın oğlumla akran kızları Ece ve Duru, yeğeni Melis bu işlerin içine çekilen, ağır hak ihlallerinde araçsallaştırılan çocuk ve gençler. 2018'deki velayet davasının karar aşamasında oğluma ikizi kadar benzeyen bir çocuğu ikamet ettiğim yere getirip yanlarında gezdirdiler. Sonradan çevreden başka çocukların da yönlendirilerek konut dokunulmazlığı ihlallerinde, uygunsuz içerik üretiminde, internet ve telefon sahtekarlıklarında kullanıldıkları çıkıyor ortaya. 

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Akran ve siber zorbalıklarının farkında olan bir anne ve konuyu araştıran bir sosyolog olarak yıllardır babasının evinde benimle bütün iletişim kanalları kesilen oğlumla ilgili somut kaygılarım oldu. Ancak 2019 yılında talep ettiğim savcılık soruşturmaları layıkıyla yapılmadan kyok kararlarıyla  kapatıldı.

Yıllara uzanan nitelikli iftira düzeneklerinde:

* Ses ve yüz algoritmam dahil, kişisel bilgilerimle internet ve telefon sahtekarlıklarına imza atıyorlar. 

* İnternet fuhuşu yapan çete elemanlarının telefonlarını benimkiyle aynı yere, mekana, binaya denk getirerek Emniyet soruşturmalarını manipule ediyorlar.

* Mezun olduğum okullar, çalıştığım iş yerleri, ikamet ettiğim yerler ve akrabalık bağları üzerinden çıkardıkları bağlantısallık şablonlarını bu düzeneklerde kullanıyorlar. 

* İSİM+SOYİSİM benzerliklerinin devreye girdiği banka havaleleriyle beni zan altında bırakıyorlar***

* Açtıkları fake hesaplardan evli adamlarla mesajlaşıyorlar, eşlerini bana düşman ediyorlar.

Çocuklara uygunsuz içerikler gönderiyorlar, aileleri bana düşman ediyorlar.

Etnik ve inanç kimliğime yönelik nefret söylemleri yayıyorlar, geçmişten gelen ön yargıları harekete geçiriyorlar, can ve mal güvenliğimi hedef haline getiriyorlar.

* Anlık/çoklu konum tespitlerini saliseler içerisinde manipulasyon düzeneğine çeviriyorlar.

* Çoklu dijital takiplerden elde ettikleri bağlantısal verilerle kurdukları tezgahları otomasyona bağlıyorlar. 

(***) "KAYIT DIŞI ÇOK YÜKSEK GELİRİM" olduğu iftirası 2 yıl 8 duruşma boyunca soruşturuldu. Demek ki Anadolu 19. Aile Mahkemesi 2019'dan bu yana İSİM + SOYİSİM benzerliğiyle yapılan ve beni yıllarca zan altında bırakan saldırıların farkındaydı. Ancak buna rağmen organize çetenin saldırılarına engel olmadı. Bknz -  Yalandan ve İftiradan Beslenenlerin Örgütlülüğü



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"