Sağcı İktidar koalisyonunun nefret söylemleri tetikçilere cesaret veriyor


HDP'nin İzmir İl binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada saldırganın Deniz Poyraz isimli parti çalışanını katlettiği belirtildi.

via elamidirius@blogspot

"İktidar olmak kolay mesele değildir. Liderlerin avamdan bir farkı olmalıdır. Oy kaygısıyla nefret söylemlerinin dozunu arttıran liderler tetikçi faşistlere cesaret vererek ülkeye kaosu davet etmekteler."

HDP Kürt kimliğini ve haklarını yüksek sesle dile getirdiği için hakim ideolojinin gölgesindeki diğer partiler tarafından kabul görmüyor. Ülkedeki bütün seçim denklemlerini belirleyen bir parti olduğu için de diğer partilere tek bir seçenek kalıyor: HDP'yi kriminalize ederek legal siyasetten dışlamak ve HDP seçmenlerini kendi aralarında üleşmek. Hal bu iken, HDP seçmenine tek görev düşüyor; parti ortadan kalkacaksa sandığa gitmeyerek seçimleri boykot etmek ve resmileşen eşitlikçi bir statüyü elde edene kadar etnik ve mezhepsel ayrımcılıkla Alevileri ve Kürtleri partilerine yedekleyenlerle yolları ayırmak. Legal Kürt siyasetine çıkan bütün yolları tıkayanlara, Kürtlerin ve Alevilerin sırtına çıkarak oy arttıran Sağcı ve dahi Solcu faşistlere artık zırnık oy vermeyelim. BKNZ - "Çözümsüz 'Kürt Varlığı' iktidarların koltuklarını korumasının emniyet supabı mıdır?"

Deniz Poyraz HDP Parti binasına düzenlenen saldırıda faşist bir tetikçi tarafından katledildi




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"