"Musul’da ve denizcilerde nasıl yaptılarsa, Gara'da da aynısını yapmaları gerekirdi."

 

İHD'den Soylu'ya Gare yanıtı: İsteseler alıkonulanları alırlardı


İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, derneklerini hedef alan Süleyman Soylu'ya yanıt verdi: "Musul’da ve denizcilerde nasıl yaptılarsa, burada da aynısını yapmaları gerekirdi. ‘Terörle muhatap olmayız’ diyenler neden başka teröristle muhatap oluyor? Başkalarını suçlayarak sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor.”

Gare’de düzenlenen operasyonda PKK’nin alıkoyduğu 13 kişinin öldürülmesine ilişkin Mecliste açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnsan Hakları Derneği’ni suçladı. Soylu derneği hedef göstererek “1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz? Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır” dedi.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre: İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, defalarca girişimde bulunduklarını ama PKK’nin alıkoyduğu asker ve polisleri vermediğini, muhataplık kurmak istediğini söyledi. Devletin ise “terörle muhatap olmayız" dediğini aktaran Türkdoğan, Bakan Soylu’ya “Kendisi istese diyalog kurardı, alırdı. Musul’da nasıl yaptılarsa, denizcilerde ne yaptılarsa, burada da aynısını yapmaları gerekirdi. 'Terörle muhatap olmayız' diyenler neden başka teröristle muhatap oluyor? Başkalarını suçlayarak sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor” dedi.

Soylu’nun suçlamalarına yanıt veren İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Öncelikle biz kim yaparsa yapsın, sivillere yönelik saldırıları her zaman kınadık. Anlaşılan Bakan bizim açıklamalarımızı okumuyor. Bu doğru bir şey değil” dedi. 13 kişinin neden kurtarılamadığının konuşulacağı yerde, suçlamaların yapıldığına dikkat çeken Türkdoğan, “Biz defalarca girişim başlattık, örgüt vermedi ve muhataplık kurmak istedi. Devlet ise 'terörle muhatap olmayız' dedi. Biz de alamadık. Bir Bakanın bu konuda bizim işimizi kolaylaştırması gerekir. Örgüt vermeyecekse biz nasıl alacağız?” dedi.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"