Akıllı telefonlarla toplumun kılcal damarlarına kadar sızan siber çeteler

 Via alismetamorphosis@blogspot

Dijital teknolojiyle insani, ahlaki ve vicdani gelişim maalesef paralel gitmiyor.
O kadar trajikomik işler var ki...

Ergenlik sorunlarını aşamamış bir zihniyetin ürünü senaryolar üzerine profesyonel kurgularla yapılan algı yönetiminde gerçekten çok başarılılar.

Toplumumuz hâlâ bazı şeyleri aşamadığından düşük profilli algı tuzaklarına sazan gibi atlıyor.

İnsanları kitleler halinde manipüle etmek için muazzam bir network kurmuşlar.

Çoluk çocuğumuzu bile kirli işlerine alet eden çağın şer odaklarıyla bir meselemiz var.

Şer networkünü dijital platformlarda yöneten çeteler, tuzağına düşürdüğü herkese (iletişim ağları ve sahte bilgiyi yayma modelleri bknz) suç teşkil eden profesyonel manipülasyonların küçük bir kısmını veriyorlar. Bunların topuna giren kişiler genellikle ne tür bir planın parçası olduklarından bihaberler.

Siyasi, ideolojik, mezhepsel karşıtlıkların, geçmişten gelen ön yargıların, insanlardaki haset-kıskançlık-açgözlülük-bencillik-çıkarcılık gibi ilkel duyguların harekete geçirildiği devasa manipülasyon ağında, asgari muhakeme yeteneği zayıf, fevri, sabit fikirli sığ kişiler en işe yarayan karakterleri oluşturuyor. Dijital çete bu insan tipolojisi üzerinden büyüyüp genişliyor.


Çocukların ileride sağlıklı birer yetişkin olmalarını engelleyebilecek boyuttaki sistematik psikolojik istismarların yaygınlığını bir kenarda tutarsak, internet üzerinden insanları manipule ederek yol alan bu yapının, özünde endişe edilecek bir kapasiteye sahip olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Bütün kurgu ve saldırı mekanizmaları fuhuş, ensest, pedofili, cinsel dürtü sorunları ve benzeri senaryoların üzerine kurgulanıyor. 

Eline-Beline-Diline sahip olanlara yönelik hesapları eninde sonunda bozulmaya mahkum yalanlardan ve manipülasyonlardan müteşekkil işler.

Yani eni boyu belli sığ bir zihniyetin yasa ve ahlak dışı pratikleriyle uğraşıyoruz.

Hanelere sızma işini, profesyonel montaja kaynak oluşturan ileri teknik görüntülemeleri ve üretilen kara propagandaların yayılmasını ağırlıklı olarak çocukları ve gençleri kullanarak yapıyorlar. 

İnternetin ucunda sallanan çocukları kirli işlerde kullanan dijital çetelerle mücadelede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere, diğer ilgili Bakanlıkların, Emniyet Teşkilatının ilgili birimlerinin ve Belediyelerin sorumluluğu vardır. 

Toplumun geleceği olan çocukların ve gençlerin yeni tür saldırı ve yozlaştırma yöntemlerini kullanan çağın vebası dijital suç çeteleriyle ilgili koordine çalışmalar yürütmesi şarttır. Çünkü her geçen gün "suça ortak etme-ödül-şantaj/tehdit" döngüsüyle toplumun ve kurumsal yapıların kılcal damarlarına kadar sızan, ortak değerleri alaşağı eden yeni tür bir suç yapılanmasıyla karşı karşıyayız. Dijital teknolojiyi kullanarak çocukları daha küçük yaşlardan itibaren telkine açık hale getirerek kullanıyorlar.

Herkes eline akıllı telefon tutuşturduğu çocuğuna sahip çıksın bknz





Dijital çeteler çağın post-truth** üretme makinesi görevi görüyorlar.

Hemen her kesimi harekete geçirecek sosyo-psikolojik yöntemleri bilen ekiplerle çalışıyorlar.

Farzı misal, siz emekçilerden yana tavır alan biriyseniz, kırk yılın başında gittiğiniz ya da size benzeyen birinin görüntülendiği lüks bir mekanda "bakın bakın bir de fakir fukaranın hakkını savunuyor" diye kara propaganda başlatırlar ve anında troll ağlarına servis ederler. İstedikleri algı bir kere oluşmuştur artık. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.

Kürt'seniz Türklerin ırkçı damarından girerler, Alevi'yseniz "bunlar ana baba bacı tanımaz" derler, sosyalist bir kadınsanız kadınlığınızı hedef alarak ürettikleri ahlaksız senaryo ve kurguları ortalığa servis ederler, yılda üç dört defa alkol alan biri bile olsanız sizi "alkolik" ilan edecekleri tek bir görüntü, tek bir kare binlerce troll hesapla çalışan bu dijital çeteye yıllarca yeter de artar bile. 

Müşterileri bu çetelerden gayet memnunlar. Arz/talebe göre çalışan yasa ve ahlak dışı bir piyasadan besleniyorlar. 

Birini hedefe koymaya görsünler, Hızır gelse kurtaramaz (?).

Öyle de şirret bir yapı... Basit adi bir organize çeteden bahsetmiyorum. Mürekkep yalamış uzman ekiplerin, hacker türü teknik kadroların, sermaye kesiminden sponsor olan patronların dahil olduğu bir sürü kirli iş...

Farzı misal, sizi hedefe mi koydular, kara propagandanın düğmesine mi bastılar devasa networkte iş bölümü var.

- Size alzemer, şizofren, paranoya ve benzeri teşhisler koyan psikolog "uzman" ekiplerden faydalanıyorlar.

- Yapay zekayı, troll ağlarını, hacker timlerini, uzman ekiplerini senaryo ve kurguları için seferber ediyorlar.

Hedefe koydukları kişilere istedikleri yaftayı yapıştırmak için "yabancı ikizi bknz" sayfalarından dublör bulmaya kadar işi götürürler, İstihbarata ve Emniyete sızdırdıkları elemanlar sayesinde mobeselere, market/mağaza kamera görüntülerine kadar ulaşırlar, internet servis sağlayıcıları ve Türk Telekom'daki elemanlarıyla kırmayacakları şifre, ele geçiremeyecekleri telefon ve hesap kalmıyor. 

Hedefe koydukları ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda itibarsızlaştırmak istedikleri kişilere karşı şeytanın aklına gelmeyecek kurguları hiçbir boşluk bırakmayarak hayata geçiriyorlar.

Öncesi de olmakla birlikte 2015 Kasım ayında açıktan başlattıkları kara propaganda ve saldırıları karşısında adeta bir savaş veriyorum. Bu savaşta ya onlar beni bitirecekti ya da ben onları. Tercihim elbette bu şer odağının bitirilmesi yönündedir. Topu devletin yetkili kurumlarına atıyorum. Şimdi artık izlemede olacağım.

** Post-Truth // Post Gerçeklik // Hakikat Sonrası -- Gerçeklikle bağlantısı olmayan kişisel görüş ve duyguların kamuoyunu yönlendirdiği şu içinde yaşadığımız çağa Post-Truth Çağı // Post-Gerçeklik Çağı diyebiliriz. Dijital çetelerin kamuoyunu hemen her konuda manipüle edebilme gücünü ele geçirmesi tam da yaşadığımız post-truth çağına denk düşen bir işlevi temsil etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"