Çocuğun bile 'Yabancı İkizi'ni kullanan kurumsal destekli Deepfake/Manipulasyon Çetesi

Paralel Yapılanmalarının Hasımlarına Karşı Kullandığı Çağa Uyarlanmış Çeteler

via alismetamorphosis@blogspot


Çocuğun bile 'Yabancı İkizi'ni kullanan kurumsal destekli Deepfake Çetesi


Yapay Zekanın Karanlık Yüzü: Deepfake ve GPT-3

Yapay zeka kullanımı hakkında her geçen gün yeni soru işaretleri ortaya çıkıyor. Çok büyük vurgunlar yapan siber çeteler, güvenlik yazılımlarının yetersizliğinden faydalanıyor. Siber çeteler 
deepfake ve insan zihnini ve kullanılan dili modelleyen GPT-3 gibi ileri yapay zeka teknolojileriyle şirketlerde ve hatta ülkelerde kriz yaratabiliyor. 

Deepfake İlk Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Reddit kullanıcıları tarafından 2017’de yayınlanan bu yazılım, insanların yaptığı görsel tasarımların, bir yapay zeka yazılımıyla da yapılabildiğini gösteriyordu. İlk ortaya çıkışı insanları dolandırmak amaçlı olmayan bu teknoloji, kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde finans piyasalarında, siyasette ve yönetim birimlerinde ciddi tehlikeler yaratabiliyor.

Yeni nesil GPT-3 nedir, ne işe yarar?

OpenAI şirketinin ürünü GPT-3 ismi verilen teknoloji, dili işleyebilen bir yapay zeka işlevi görüyor. Makale ve şiir yazabiliyor, metin çevirebiliyor, diyalog kurabiliyor ve soyut soruları dahi cevaplayabiliyor. Sesli ve görüntülü versiyonu uygulanabildiğinde hedefteki kişilerin sesini, vurgularını, aksanını, olası tepkilerini ve yanıtlarını tahmin edebilen bir yapay zeka yazılımına kolayca dönüşebilir. Telefon ve sesli/görüntülü internet bağlantılarında GPT-3 ve Deepfake sinerjisiyle yapılabileceklerin sınırı yok. Bunun denemeleri bir süreden beri var. Ben bu tür saldırı denemelerinde hedefe giren ilk isimlerden biri oldum.

Türkiye'de Siber güvenlik açıklarını kullanan Suç Yapılanmaları

Kötü ellere geçen bu muazzam teknoloji topluma büyük zararlar verebiliyor. Sosyal medya hesapları, e-posta bilgileri, telefon-whatsapp bağlantıları ele geçiriliyor, kişileri zan altında bırakan paylaşımlar yapılıyor. Shazam türü yapay zeka programlarıyla internet ortamında ses, yüz, beden algoritmasına benzerlik gösterenler kolaylıkla tespit ediliyor. Deepfake teknolojisine hakim siber çeteler, 'özel paramiliter yapılanmalar"a eklemlenerek istedikleri kişi ve grupların itibarını arzu ettikleri biçim ve kurgularla zedeleyebiliyor. Türkiye gibi her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı bir coğrafyada ikna kabiliyeti güçlü bilgi ve belge üreten yapay zeka yazılımlarının çetelerin eline geçmesi toplum açısından büyük tehlike arz ediyor. Devletin kurumlarına sızan bu yapılar sorunların kemikleşmesinde yol açıyor. 

Siber Çetelerin Maşası Haline Gelen Çocuklar

Mavi Balina ve türevi tuzaklarla tedrici olarak iradeleri kırılan çocuklar, meydan okuma/liste görevleriyle siber çetelerin organize ettiği suçlarda işlevsel olarak kullanılıyor. İnternetteki tuzak oyunlar, çocuklar arasında bir nevi seleksiyon vazifesi görüyor. En gözü kara, en sosyopat eğilimli olanları tespit ediliyor. Çocuklar baskın akranları vasıtasıyla "ödül/suça ortak olma/şantaj/tehdit" döngüsüne çekiliyor. İstismarcı siber çetelerin Emniyetten istihbarata kadar etkinlikleri kanıtlarıyla ortaya çıkıyor. Çocukların kullanıldığı düzeneklerde nitelikli iftira malzemeleri üretiliyor.

Nitelikli iftiranın pazarını kuranlar 

Aile Mahkemelerinden çıkan kararları anne ve çocuk aleyhinde manipüle edebilecek güce ulaştıklarını kendi davalarımdan bizzat tecrübe ettim. Hedefe konulan biriyseniz, attığınız her adıma yalan ve iftiralarla dolu bir hikaye ekleniyor. Sizi küçük düşürmeye ve hatta nefret duyulan biri haline getirmeye programlı profesyonel kurgular kısa sürede troll ağlarına servis edilerek yayılıyor. Çok seviyesiz işler var. Sapkın siber çetelerin fuhuş çeteleriyle iç içe geçtiği bir yapı. Sistem bu.

Ebeveynler çocuklarına sahip çıksın

Bütününe vakıf olmadığım sebeplerle üç yıldır iletişim kanallarım tamamen kapanan oğlum Cem'e yönelik AKRAN ZORBALIĞINI başlatan kız çocuğu Cemaat yapılanmalarına bağlı kişilerin yönlendirmesiyle hâlâ benim ve evladım aleyhindeki kirli işlerde kullanılıyor. Islah edilmesi gereken bu çocuk ve benzerleri uluslararası siber çetelerin yerel işbirlikçileri tarafından yaşlarına uygun olmayan, suç teşkil eden eylemlerde akranlarını peşlerinden sürüklüyor. 

Ortada çocukların etkin biçimde kullanıldığı organize suçlar ve bu çocuklara yönelik sistematik istismarlar var. 14-15 yaşlarındaki çocukları Emniyet/İstihbarata sızan siber çetelerin maşası haline getiren yapılar sorgulanmalıdır. Bu yönde tam bir iradenin olduğunu ben henüz göremiyorum! bknz.







[Kaynak: tekno10]

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"