Whatsapp gruplarına servis edilen her şeye inanan sığ bir kitle var

Yapay zeka programlarıyla yapılan ses ve görüntü efektleri, Türkiye gibi muhafazakar bir ülkede toplumun ortasına atom bombası atmakla eşdeğerdir. On sene evveline kadar İstihbarat Servislerinin elinde olan bu teknoloji, bugün mahalle aralarında gezen organize çetelerin elinde. 

Halkımızın dijital dünyadaki ilerlemeler konusundaki bilinçsizliği ve insanımızın sorgulamaktan uzak fevri mizacı bu teknolojiyi kullanan organize çetelerin elini güçlendiriyor. 

Ses ve yüz algoritmalarının kullanıldığı video paylaşımlarına ilişkin TARAFSIZ UZMAN BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİ Yargıda ve Emniyette vatandaşın kolayca ulaşabileceği merciler olarak halka hizmet vermelidir. Bu artık temel bir Anayasal ihtiyaç haline gelmiştir.

Türkiye'de bir an evvel “Kötü amaçlı Deepfake Sorumluluk Yasası” Çıkarılmalıdır 

Yargı ve Emniyet Birimleri; adli görüntü ve ses incelemesi yapılmadan, hesapların sahte olup olmadığı, telefon ve İnternet hatlarına dışarıdan müdahalenin olup olmadığı tarafsız bilirkişi incelemesinden geçmeden herhangi bir yargıya varmamaları konusunda EĞİTİLMELİDİR. [Türkiye'de Telefon ve İnternet güvenliği: Sektörle ilgili Etik Sorunlar: Bknz] Toplumsal histeriye yol açan “Kötü amaçlı Deepfake" saldırılar için bir an evvel "Sorumluluk Yasası” çıkarılmalıdır. On yedi yıldır ikamet ettiğim binadan ve muhitten nitelikli iftira düzeneğine dahil olan kişi ve adresler KAMU HUZURU ve GÜVENLİĞİ adına ifşa edilerek yargıya taşınmalıdır.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"