Türkiye'de "Ötekileştirilen" kimliklere kurumsal destekli saldırılar

"Ödül/ suça ortak etme/ tehdit /şantaj" döngüsüyle derinliği ve çapı her geçen gün büyüyen suç networklerine müdahale bir kamu güvenliği meselesidir

SUÇLARIN ANONİMLİĞİNDEN FAYDALANANLAR KİMLİKLERİNİ SONSUZA DEK GİZLEYEMİYORLAR

Belli merkezlerden kumanda edilen dezenformasyon ağının takibinin mümkün olduğu yeni gelişmelerden ortaya çıkıyor. Yapay zeka programlarıyla çalışan suç networklerine müdahale yine yapay zeka programları vasıtasıyla mümkün oluyor. Ördükleri suç ağları ÇORAP SÖKÜĞÜ gibi kendilerini ele veriyor. 

Organize saldırılarda hedefteki kişi ve grupların yaşam alanlarını gasp etmeyi hedefliyorlar. Anlık konum tespitine dayanan dijital takiplerde Bylock türevi iletişim ağlarıyla haberleşiyorlar. Emniyet birimlerinin mobese görüntülerine kolayca sızıyorlar. Kurdukları çıkar ağlarında yasa ve ahlak dışı yollardan KAZAN/KAZAN formülüyle kendi paralel ekonomiler inşa ediyorlar. Bu işlerde rol alanlar, suç teşkil eden eylem ve söylemlerine ve dahil oldukları ağır hak ihlallerine rağmen, bağlı oldukları kurumsal  güç odakları tarafından korunacaklarını düşünüyorlar. 

* Uluslarası siber çetelere eklemlenen yereldeki/kurumlardaki organize çeteler müşterilerinin talepleri doğrultusunda hedefteki kişiyi "yok etmeyi" amaçlayan uygunsuz içerik üretiminde ve bunların ortalığa servis edilmesinde ağırlıklı olarak İnternet oyunları ve akran etkileşimleriyle tuzağa çektikleri çocukları kullanıyorlar: Bkzn. 

* Kastingli, prodüksiyonlu eşgal benzerliklerinin ve profesyonel dikkat çeldirmelerin olduğu nitelikli iftiraları düzeneklerini, negatif algı operasyonlarını  devreye koyuyorlar.

* Siyasi karşıtlıkların işlevsel biçimde kullanıldığı düzeneklerde ByLock türevi networklerin dışında, birbirine eklemlenen whatsapp/discord/snapchat/instagram vb gruplara da kolayca sızıyorlar.

* Ortalığa servis edilen manipulatif bilgi ve belgelerle insanların onur ve haysiyetini, can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Bu saldırıları otomasyona bağlıyorlar, ta ki ortaya çıkan ne varsa gasp edene kadar.



[Anadolu 11. Aile 2017/75 (velayetin değiştirilmesi), Çelişkili adliye psikolog raporunda imzası olan Özge Sönmez Psikolog /204521/ Fatih Kurtuluş Uzm.Psk.Dan./Pedagog /114613 (Bir yıllık kopuştan sonra 2017 yılında tekrar annesiyle yaşamaya başlayan 2005 doğumlu Cem'in adliye uzman pedagog görüşmesinde hafta içi annesiyle kaldığı ve annesiyle kalmaktan memnun olduğu sözleri kayıtlara geçmesine rağmen raporun tavsiye kararı anne ve çocuk aleyhine yazılıyor, Anadolu 11.Aile Mahkeme Hakimi ise son duruşmada sözlü olarak "çocuk 12 yaşından büyük olduğu için onun kararı" diyerek davayı doğru olmayan bir gerekçeyle anne ve çocuk aleyhine kesip atıyor), Anadolu 7. Aile 2017/361 (hakaret iddiasından beraat), Anadolu 18.Aile 2017/71 (hakaret iddiasından beraat), Anadolu 7. Asliye Ceza 2017/437 (hakaret iddiasından kovuşturma/takip kararı), Anadolu 14.Asliye Ceza 2018/59 (hakaret iddiasından hükmün geri bırakılması kararı), çocuğumun telefon ve internet hatlarının güvenliği ve yaşadığı evdeki yetişkinlerin soruşturulması talebimi içeren 2019/31360 ve 2019/134800  no'lu Anadolu Adliyesi savcılık başvurum (ilkinde soruşturma askıya alındı, soruşturma savsaklandı, itirazıma rağmen ikinci defa taleplerimin üzeri örtülerek kapatıldı), çocuğumun evinde yaşayan yetişkinlerin arka arkaya çıkardıkları taktiksel uzaklaştırma kararları, kazanılan davaların avukatlık masrafları için başlatılan icra takipleri, banka blokajları, soruşturma savcılarından birinin burada adının geçmesini "hakaret" gerekçesi yaparak açtığı dava Anadolu 27.Asliye Ceza 2022/642...]



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"