FETÖ'nün renklendirme yöntemi: Farklı "Cemaat Holding"lerdeki faaliyetleri

Dinin büyük sermayeye ve devletin gücüne ulaşmasının olumsuz neticelerinden biri de, kamplaşmayı ve kamplaşmanın yarattığı "ekonomik sistemde" insanlarda görülen davranış bozukluklarını tabana yaymış olmasıdır. Toplumu ayakta tutan en güçlü değerler hızla yok oluyor. Ailelerin içine, topluma nifak tohumu eken suç networkleri bu coğrafya insanını mutantlara çeviren yapılan sorgulanmalıdır.

Dostluğun ve kardeşliğin arasına çıkara odaklı mekanizmaların girdiği ve etkin hale geldiği bir toplumsal düzeni yaşıyoruz. Tarihte hiç olmadığı kadar....

via alismetamorphosis.blogspot

İnsan haddini ne zaman bilir?

İNSAN şu üç günlük hayatta bildiklerinden çok bilmediği şeylerin olduğu idrakine vardığı zaman haddini bilir.

"İYİLİĞİM" için arkamdan iş çevirenlerin "iyi niyetleri"ne bir sondaj çalışması yapayım. 

Bu "iyilikleri" onlara dünyevi ne tür menfaatler kazandırıyor? Ağızlarındaki baklayı çıkarmayıp ne halt ediyor bu insanlar? 

Kendi yalan ve çıkar ilişkilerine batmış enformasyon ağına güvenmeyi tercih ettiler. Bunu kendime hakaret sayıyorum. 

En iyi niyetlileri, güya benim kamufle edilecek ayıplarım varmış gibi, kendilerine mevlevi vâri paye biçiyorlar. Yalanlar üzerine inşa edilen nitelikli iftiralardan besleniyorlarsa nerede kalır bu "iyi niyet". Ya da arka planda dönen nitelikli iftira suçlarına vakıflarsa, akli selim sahibi bir insandan bunu saklamanın manası nedir?  Bilip bilmeden hem beni hem evladımı tehlikeye attığının bile bilincinde değil midir? Gaslightinge bile yelteniyor. Bu nasıl bir cüretkârlıktır? Bu nasıl bir kendini bilmezliktir?

İnsanlar paramiliter istihbarattan nemalanacak konuma düşmüşse kime dost, kime kardeş diyeceğiz? Cemaat Holdinglerin devlet kurumlarındaki etkinliğine ve bunun tabandaki çarpık yansımalarına dair söylenecek çok şey var. Düzeltmeye şu insan tipolojisini üreten bozuk düzenden mi başlamalı yoksa en yakınlarımızdan mı?... İnsan dipsiz bir kuyu... İnsan aynı zamanda çiğ süt emmiş, iyiliğe de kötülüğe de potansiyeli olan bir varlık...


https://alismetamorphosis.blogspot.com/2020/03/gaslightingin-elli-tonu.html


Bakışına Kurban Olduğum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Henüz 13 Yaşındaki Berfin Demir'in İntiharı Araştırılsın!

Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîp"